pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Vermogensadvies

Een goed rendement op de lange termijn

Op lange termijn is het rendement op beleggingen hoger dan dat op bijvoorbeeld een spaarrekening.

Op korte- en middellange termijn kan de waarde van een belegging echter dalen. Hoe langer de termijn waarover u belegt, hoe groter de kans op een gemiddeld aantrekkelijk rendement. Wanneer u wilt gaan beleggen dan is de minimale horizon 10 jaar. Heeft u op kortere termijn het geld nodig dan adviseren wij u niet te starten met beleggen.

Door te beleggen profiteert u bovendien van het rente-op-rente-effect. Wetenschapper Albert Einstein noemde dit al het achtste wereldwonder. Omdat de belegger over het uitgekeerde dividend óók weer dividend ontvangt, groeit het vermogen niet lineair, maar exponentieel.

Moet je rijk zijn om te beleggen?

Veel particulieren denken dat ze veel geld moet hebben om te beleggen. Niks is minder waar. U kunt al starten vanaf €. 100,00 per maand.  Ga bijvoorbeeld  maandelijks een vast bedrag inleggen! Oftewel: periodiek inleggen. Periodiek inleggen zorgt ervoor dat u profiteert van het zogenaamd 'gemiddeld aankopen'. Omdat u beleggingen aankoopt voor hoge én lage prijzen op willekeurige momenten, betaalt u een gemiddelde prijs voor uw aandelen.

Hoe eerder u begint hoe beter

De tijd is met beleggen uw grootste vriend. Daarom is het zaak om liever gisteren nog te beginnen dan vandaag. Wanneer u €. 150,00 per maand gaat beleggen en een gemiddeld rendement behaalt van 6,5% dan is de waarde na 10 jaar €. 25.260.

Belegd u 20 jaar lang €. 150 per maand dan is de waarde na 20 jaar 3 x zo hoog, namelijk €. 75.563 terwijl u maar €. 12.000 meer heeft ingelegd. U winst is dus €. 38.303 in 10 jaar!

Wilt u ook beleggen?

Neem contact met ons op, we helpen en begeleiden u bij het opbouwen van uw vermogen. We maken een vermogensplan waarbij uw specifieke doel zal worden vastgelegd. Deze monitoren we zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag een gesprek aan

Kennis en ervaring

Hypotheekadviseur Zwolle front-img1
Financieel adviseur

Onafhankelijk hypotheekadvies

Hypotheekadviseur Zwolle front-img2
Hypothecair planner

Bewezen vakkennis

Hypotheekadviseur Zwolle front-img3
Advieskeuze.nl

Wat vindt van ons?